Újrahasznosítás felsőfokon: kávéstasakból strapabíró bevásárlótáska

Újrahasznosítás felsőfokon: kávéstasakból strapabíró bevásárlótáska

Napjaink egyik hatalmas problémája az egyszer használatos műanyagok túlzott alkalmazása. Sokszor csak egy negyed óráig töltik be szerepüket, amíg a boltból hazaérünk a bevásárlással, utána mennek is kukába. De a Földünkön ott maradnak hosszú-hosszú ideig. És ha visszagondolunk a 30-40 évvel ezelőtti nejlonszatyrokra, azok sokkal vastagabb anyagból voltak – ami persze, több műanyag, ám sokáig bírták. Ma vékonyabbak, tehát kisebb a műanyagfelhasználás, de hamarabb tönkre mennek, így végeredményben nem nyerünk rajta túl sokat.

Kevesebb szó esik róla, de a termékek csomagolása is rengeteg szemetet termel. Van, amit egy műanyagtasakba tesznek, aztán azt még papírdobozba is, végül a szállításhoz kartonba és fóliába, de ha csak a legszükségesebb csomagolóanyagba van burkolva, az is szemét lesz hamarosan.

A két probléma együttesen orvosolható az újrahasznosítással foglalkozó Facebook-csoportok jelenlegi „slágerével”, a kávéstasakokból varrt bevásárlótáskával. A kávék csomagolása kap új életet és lesz belőle egy strapabíró, házilag elkészíthető szatyor.

Krüpl Edit részletesen elmagyarázta a táska készítésének titkait.

https://sokszinuvidek.24.hu/otthon-keszult/2023/10/02/ujrahasznositas-kavestasakbol-strapabiro-bevasarlotaska-diy/