TITKON ITT-HON BIZAKODTUNK, DE…

TITKON ITT-HON BIZAKODTUNK, DE…

Szerintem senki nem hitte, hogy valóban ennyire ‘király’ lesz ez a nagy kaland.

Még a tojáshéj olyannyira a fenekünkön van, hogy még meg sem alakultunk.

Vagyis, de, de nyilván egy alapítványi bejegyzés eltart egy ideig. Mi most ezt az időszakot éljük, közben pedig az alakulás céljainak megfelelően tevékenykedünk, s ehhez igyekszünk minél több lelkes és lelkesíthető, elszánt vagy tétovázó, de mindenképpen valamit tenni akarót megszólítani, elérni, bevonni és adományozói részvényessé tenni.

Nagyon egyszerű a cél.

Helyben, ITT-HON, Tatabányán tartani mindazt az erőforrást, ami Tatabányán képződik.

Az ITT-HON-KA ezért helyben adományokat gyűjt és adományokat oszt. Most még gyűjt, de hamarosan oszt is.

Az adományokat kizárólag magánszemélyektől, vállalkozásoktól, közösségektől várjuk, állami, önkormányzati támogatásokért nem nyújtózkodunk, a függetlenségünk ebben is megnyilvánul.

Most, az indulásunk előszobájában ért az a lehetőség bennünket, hogy a már évek óta működő Pécsi Közösségi Alapítvány adománygyűjtésében indulhattunk.

Mivel az ITT-HON-KA még hivatalosan nem bejegyzett alapítvány, ezért a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány csapatában tudtunk követeket indítani. A tatabányai ITT-HON-KA nagykövetei által összegyűjtött adomány, ami a kampány végére – TADAM! – 1.506.990Ft volt, s ez az az összeg ami visszatér Tatabányára.

Minden új, s ebben az újszerűségben mi is próbálgatjuk a szárnyainkat.

Most tanulunk kérni, adományokat gyűjteni.

Ez a kampány egy ilyen alkalom volt, amelyben egy tucatnyian vállaltunk szerepet, ki-ki habitusa, tehetsége, kreativitása, ideje és energiája szerint.

De nem csak adományokat gyűjtünk, hanem partnereket, segítőket, olyan támogatókat, akik mélyebben is elmerülnének a közös útkeresésben. Hiszen nem mi, az alapítvány kuratóriuma kívánjuk eldönteni a majdani támogatandó célokat.

Mondja meg, határozza el Tatabánya közössége, hogy melyek azok a helyben megfogható, támogatandó célok, amelyekre a pályázatok kiírásra kerülnek.

Az adományok begyűjtése mellett az adományok kiosztása is legyen közös feladatunk. Most ez lesz a következő lépésünk az indulásig.

Most azonban hálát kell adni és őszintén megköszönni annak a több mint 100 támogatónknak a bizalmát, akik anyagi támogatásukkal a mi küldetésünket 1.506.990Ft-tal megtolták.

Mi titokban reménykedtünk, hogy az 1 milliót valahogy csak-csak megközelítjük, de azt nem gondoltuk, hogy ez ennyire ‘király’ lesz, s ilyen szép számot tudhatunk most magunkénak.

A kampányunk elején a KEMMA és Sugár Gabi készített egy podcastet.

Köszönjük Gabinak és a KEMMÁ-nak a lehetőséget, ám sajnáljuk, hogy az adás végül a kampány és ezzel az adományozás lezárása után került ki, így a hallgatók most nem tudnak élni egyelőre a nagyvonalú újabb felajánlásokkal, ám ami késik, az nem múlik, hamarosan jelentkezünk, hogy hol és hogyan találkozhattunk velük legközelebb.