ÉS MEGINT ITT VAGYOK

ÉS MEGINT ITT VAGYOK

Kunbábonyban.

Kunbábonyban a Civil Kollégiumban.

Egy olyan helyen, ahol civil létünkhöz kapcsolódó képzések, együttlétek, találkozók, közösségi kapcsolataink, együttműködési hálóink és még hosszan sorolhatnánk, hogy mi minden is köthető ide.

Szinte minden közösségi folyamatunkat tudom ide kötni.

De nem csak újítások, kísérletek indultak innen, hanem maga a civil munkához kapcsolódó tudások is.

S mi mostanság az egyik legnagyobb kihívásunk civilként?

Civil létünk, tevékenységünk, működésünk kommunikálása, ami természetesen szerteágazó.

 

A mostani hétvégét arra szántam, hogy elméleti és gyakorlati tapasztalatokat szerezzek a helyi nyilvánossági területeken, amit odahaza az ITT-HON-KA, a Mag-ház és az ART-Tér Művészeti Szabadiskola és Közösségi tér javára fordíthatok.

A közös gondolkodás lehetőséget biztosító Civil Rádiózásért Alapítvány tevékenységei közé tartozik a helyi nyilvánosság erősítése, kiszélesítése, különböző peremhelyzetben lévő társadalmi csoportok és más civil közösségek felkészítése a nyilvánosság használatára. A hétvégi együttlétünk célja is kettős.

Egyrészt, hogy létrehozzunk egy tudósítói hálózatot, amelynek tagjai rendszeresen beszámolnak saját településünk, közösségeink történéseiről, olyan tématerületekről, amelyben aktívan dolgozunk.

Másrészt szorgalmazzuk, hogy a hálózat tagjaiként ne csak a helyi ügyek tudósítói legyünk, hanem a saját települési környezetünkben tudjunk eredményesen közreműködni az ottani helyi nyilvánosságnak a megerősítésében, kiszélesítésében.

A tegnapi nap műhelymunka-folyamatban megosztottuk egymással a saját tapasztalatainkat és jó-gyakorlatokat, amit ki is próbálhattunk, s amit saját podcast indításához alkalmazhatunk majd.